advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

Biologische moeder van door pleegouders mishandeld meisje: ‘Liever geen stille tocht’

De biologische moeder van het tienjarige meisje dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt voelt zich niet comfortabel bij een stille tocht, meldt RTL. “Het meisje leeft nog en de hoop op beterschap is nu te sterk voor een stille tocht”, valt te lezen in een verklaring.

De Madoerastraat in Vlaardingen waar het meisje bij het pleeggezin woonde, foto: Twee
De Madoerastraat in Vlaardingen waar het meisje bij het pleeggezin woonde, foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 30 mei 2024 10:09

De stille tocht staat gepland om vrijdagavond 18:30 uur vanaf Station Vlaardingen Centrum via de Madoerastraat naar het Stadhuis te lopen. De stille tocht is een initiatief van ONS. Vlaardingen-raadslid Josette Hogewoning. De biologische moeder zal niet bij de tocht aanwezig zijn of zich op een andere manier aan het initiatief verbinden.

“Ze voelen zich gedragen door de vele steunbetuigingen”, staat in de verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. “Ook hebben ze kennis genomen van de stille tocht. Hoewel ze zien dat het initiatief uit een warm hart komt, voelt de familie zich er niet comfortabel bij.”

   >> Lees ook: Wijbenga over mishandeld meisje: ‘We vrezen dat het niet goed afloopt’

Bezoeken van vijf minuten

De biologische moeder is voor medische updates ‘volledig afhankelijk van de informatie die zij krijgt via William Schrikker Jeugdbescherming’. "Een confronterende en pijnlijke situatie voor de biologische moeder en haar directe familie. De biologische moeder kan haar dochter niet op eigen initiatief bezoeken." De enkele bezoeken die ze wel heeft kunnen plegen waren van ongeveer vijf minuten.

“Graag doet de familie een beroep op de media en alle andere geïnteresseerden hen zoveel mogelijk rust te gunnen. Ook doet de familie expliciet het verzoek geen onnodige details, namen of fotomateriaal van het pleegmeisje te delen of te publiceren. Het is allemaal al heftig genoeg”, valt tot slot te lezen.

Momenteel is de organisatie van de stille tocht in overleg met de gemeente of de stille tocht in deze vorm doorgaat.

   >> Lees ook: mishandeld meisje (10) zorgt voor schokgolf door Vlaardingen: 'Een moederhart huilt'