advertentie

Niemand weet waar bewoonster uitgebrande woning Heijermansflat is

Nog altijd houdt de brand in de Heijermansflat in Schiedam van vorige week dinsdag de gemoederen flink bezig. Er heerst angst, maar ook veel verbazing over de onbekende verblijfplaats van de bewoonster.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 17 juni 2024 16:53

De politie laat desgevraagd weten dat het onderzoek nog in volle gang is. Bewoners zouden hebben gezien hoe de bewoonster van de uitgebrande woning werd meegenomen door meerdere agenten. De politie ontkent echter dat er al aanhoudingen zijn verricht in deze zaak.

Een van de flatbewoners zegt bang te zijn voor een nieuwe brand in het complex. “Stel je voor dat het midden in de nacht gebeurt, dan sta je niet lekker buiten hoor,” zegt zij. Nu brak de brand uit aan het eind van de middag. “We moesten onze woning uit en op het balkon wachten totdat we weer naar binnen mochten.”

Verder wordt er in het seniorencomplex gezegd, door meerdere bewoners, dat de vrouw de brand zelf zou hebben aangestoken. De verzekering deed maandagmiddag onderzoek. Daarna moet blijken of het ook daadwerkelijk om brandstichting gaat.

Hargsingel

In december zou de vrouw haar woning in de Hargsingel in brand hebben gestoken. Daarna is zij naar het complex aan het Heijermansplein verhuisd. Waar de vrouw op dit moment verblijft, is niet bekend. Daarover wordt in de flat niet gesproken. “Daar hoor je nu niks meer over. Misschien is ze wel terecht, maar dat weten we niet.”