advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Britt Eerland door naar tweede ronde op Olympische Spelen

De Schiedamse tafeltennisster Britt Eerland is door naar de tweede ronde op de Olympische Spelen in Parijs. Vanavond wist ze te winnen van de 16-jarige Egyptische Hana Goda.

Britt Eerland door naar tweede ronde op Olympische Spelen
Foto: Instagram/Britt Eerland
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 27 juli 2024 22:40

De 30-jarige Britt (als nummer 74 van de wereld) wist in Versailles met in vier sets af te rekenen (11-9, 13-11, 11-6, 11-6) met Hana Goda, de nummer 32.

In 2016 speelde Britt op het Olympisch toernooi in Rio de Janeiro. In 2021 werd zij negende op de spelen in Tokio. Dit jaar wil de tafeltennisser op het podium eindigen, vertelde ze eerder aan Twee. “Goud is wel heel lastig. Wie weet haal ik een bronzen medaille als ik een goede loting heb.”

Moeder

In 2023 kwam de carrière van Eerland tijdelijk stil te staan. De 29-jarige tafeltennisser werd moeder en legde daardoor tijdelijk het batje neer. “Het moeder zijn is heel leuk, wel extra druk. Ik wil het goed doen als moeder, maar ook als atleet. De zwangerschap was heel leerzaam, maar ik weet wel dat ik echt atleet wil zijn en doorgaan met mijn carrière". Daarvoor was veel doorzettingsvermogen en een crowdfunding nodig.

De Schiedamse, ze woont in de Gorzen, speelt de volgende wedstrijd maandag om 20:00 uur tegen de 34-jarige Tsjechische Hana Matelová, de mondiale nummer 76.