advertentie
  • Schiedam

Familieleden verdachte (17) schietpartij Piersonstraat geteisterd door explosies

De reeks explosies in Schiedam sinds afgelopen weekend houden mogelijk verband met het schietincident afgelopen zaterdag 10 augustus. Daar houdt de politie rekening mee. Bij het incident zaterdag werd op de Piersonstraat een zwaargewonde 27-jarige man aangetroffen. Na reanimatie overleed deze Schiedammer.

Familieleden verdachte (17) schietpartij Piersonstraat geteisterd door explosies
foto: Flashphoto
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 15 augustus 2024 16:10

Afgelopen zondag vond de eerste explosie plaats bij een woning aan de Pendrechtsestraat in de Gorzen. Twee dagen later was het weer raak op hetzelfde adres. Afgelopen nacht, de nacht van woensdag op donderdag, vond een explosie plaats op een ander adres. Dit keer was het raak op de Van Heuven Goedhartstraat in Nieuwland.

De politie laat in een nieuwsbericht weten dat op beide adressen familieleden van de 17-jarige verdachte wonen. De tiener werd afgelopen zondag opgepakt. Volgens De Telegraaf gaat het bij één van de locaties om het woonadres van de verdachte zelf. De krant schrijft dat het aannemelijk is dat het gaat om een wraakactie. De politie vraagt mensen met informatie of camerabeelden die betrekking hebben tot deze explosies om contact op te nemen.

Schietincident

Het 27-jarige Schiedamse slachtoffer overleed op de Piersonstraat, waar hij zwaargewond werd aangetroffen in een auto. Vermoedelijk begon het incident in Rotterdam Overschie aan de Willem Hedaweg. Vermoedelijk is daar geschoten, waarna het slachtoffer naar Schiedam is gebracht.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de 17-jarige verdachte minimaal veertien dagen langer vast blijft zitten. Het onderzoeksteam heeft na de reeks explosies besloten om het onderzoek uit te breiden. Daarbij ligt niet alleen de nadruk op het oppakken van de daders van de explosies, maar ook op het voorkomen van nieuwe explosies, zo meldt het OM in een persbericht.

20240810 Piersonstraat 13

Sporen naast de auto na het schietincident zaterdag. Foto: Flashphoto