advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Precieze locaties bekend: hier komen de tijdelijke woningen in Schiedam

De gemeente Schiedam plaatst binnenkort ruim negentig woningen in West, Groenoord en Woudhoek. Omwonenden zijn deze week per brief geïnformeerd over de exacte locaties van deze tijdelijke woningen om de woningnood wat te verlichten.

De Simon Rijnbendestraat is een van de drie locaties voor de snelwoningen
De Simon Rijnbendestraat is een van de drie locaties voor de snelwoningen | Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 30 augustus 2024 10:57

Het gaat om het grasveldje naast de speeltuin aan de Borodinlaan in Groenoord. Daar komen 12 woningen. Aan de Zoomweg in de Woudhoek komen 68 door de gemeente genoemde snelwoningen, naast de tennisvereniging. En er worden nog eens 12 woningen geplaatst naast de garageboxen aan de Simon Rijbendestraat in West.

“De vraag naar woningen is erg hoog”, is in de brief aan bewoners te lezen. “In Schiedam zijn, in de periode tot 2030, zo’n 6000 nieuwe woningen gepland. Het grootste deel daarvan zal echter pas over een aantal jaren beschikbaar zijn. Daarom grijpen we de mogelijkheid aan om een aantal tijdelijke huurwoningen aan het woningaanbod toe te voegen.”

Petitie tegen woningen

Eerder reageerden bewoners tegen Twee wisselend op de komst van de woningen. “Als er ruimte voor is, waarom dan niet?”, zei een van de bewoners. Een ander gaf aan bang te zijn voor overlast. “Je weet niet wat er komt te wonen.”

Op 9, 11 en 12 september vinden bewonersbijeenkomsten plaats in de verschillende wijken. Er is een petitie gestart door Schiedammers die het niet eens zijn met de komst van de woningen in Woudhoek. Deze petitie is inmiddels bijna 600 keer ondertekend.