advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij
  • wonen

Bewoners willen nog steeds opheldering over flexwoningen: ‘Niks mee gedaan’

Op het grasveld in de Simon Rijnbendestraat in Schiedam West komen mogelijk flexwoningen. Op dinsdag 8 oktober neemt de gemeenteraad van Schiedam het besluit of ze geplaatst gaan worden op het grasveld. De buurtbewoners zijn er niet blij mee: "Het grasveld is bedoeld voor de kinderen.”

Norah Leensvaart

door Norah Leensvaart

vrijdag 04 oktober 2024 14:33

Het gaat om een grasveld tussen de woningen bij de Simon Rijnbendestraat. De bewoners geven aan dat het grasveld belangrijk is voor de buurt en dat ze zich niet gehoord voelen door de gemeente. Zo zegt bewoner Erik: "De teleurstelling overheerst nog steeds. We hebben ons als buurt weten te verenigen en een aantal vragen op papier gezet, maar daar is eigenlijk niks mee gedaan.”

Kinderen uit de buurt spelen regelmatig op het grasveld. Ze voetballen er graag. Op de vraag wat ze ervan vinden als het veld zou verdwijnen, zeggen ze allemaal: "Jammer." Eén van hen voegt toe: "We kunnen nergens anders spelen." De kinderen hopen allemaal dat het grasveld niet verdwijnt en er flexwoningen op die plek terugkomen.

Bewoners willen graag antwoord op de vraag waarom de gemeente heeft gekozen om de flexwoningen onder andere in de Simon Rijnbendestraat te plaatsen. Ze hopen dat de gemeenteraadsleden met meer informatie over alle mogelijke locaties een beter besluit kan nemen over de flexwoningen.