advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Mark is nog steeds gestopt: ‘Stoptober is een startpunt, geen eindpunt’

Nog altijd, sinds 1 oktober, heeft Schiedammer Mark Verspeek ‘niks aangeraakt’. In de afgelopen 17 dagen heeft hij 350 sigaretten niet gerookt en 192 euro bespaard. “Ben echt trots op het feit dat ik het op 'nul' heb weten te houden”, vertelt de Schiedammer.

Mark is nog steeds gestopt: ‘Stoptober is een startpunt, geen eindpunt’
Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 18 oktober 2024 11:26

30 september spraken we Mark voor het eerst, op het moment dat hij een van zijn laatste peuken stond te roken. Toen had hij er alle vertrouwen in dat het hem zou lukken: 28 dagen niet roken. “Ik ben heel bewust bezig met het niet roken. Het blijft in je hoofd toch aanwezig.” Stoptober kwam voor Mark dan ook op een goed moment. “Het is echt een extra motivatie. Stoptober is een startpunt, geen eindpunt.” Eerder zei Mark ook al dat hij zich niet kon voorstellen om op 1 november weer een sigaret op te steken.

‘Trotse papa’

Op de afgelopen drie weken kijkt Mark positief terug. “Ik ben echt wel trots op dat het zo goed gaat en op het feit dat ik het op 'nul' heb weten te houden. Mijn vader stuurde ook een berichtje: ‘Trotse papa’, schreef hij.” Alleen in zijn conditie merkt Mark nog geen verbetering, want hij heeft zijn rib gekneusd. “Dat is wel jammer. Ik heb nog geen extra longinhoud. Maar als dat herstelt is zal het zeker beter gaan.”

>> Lees ook: Mark is een week gestopt met roken: ‘Frustratie wordt steeds minder’

De komende week kunnen er in Mark zijn geval nog tien pakjes sigaretten bijkomen die hij níet zal roken. Daarbij is hij bij stap twee van het gebruik van de nicotinepleisters. 28 oktober is het eind van Stoptober, maar als het aan Mark ligt zal hij blijven stoppen.