advertentie

Vijfde aanhouding voor schietincident Geert Grootelaan Vlaardingen

Het politie onderzoek naar het schietincident dat op zondag 7 januari plaatsvond in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen, heeft geleid naar een vijfde verdachte. Deze is dinsdag 6 februari aangehouden. Het 29-jarige slachtoffer ligt volgens de politie nog altijd in het ziekenhuis.

Vijfde aanhouding voor schietincident Geert Grootelaan Vlaardingen
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

vrijdag 09 februari 2024 16:36

'De verdachte kwam naar voren in het onderzoek en meldde zich afgelopen dinsdag bij een politiebureau' meldt de politie. Het gaat om een 28-jarige Rotterdammer. Hij is op 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval 14 dagen vast blijft zitten.

Eerdere aanhoudingen

Zondag 7 januari hielden agenten al drie verdachten aan. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover de woning van het slachtoffer betrokkenheid leek te hebben bij de schietpartij. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De drie aangehouden verdachten worden in verband gebracht met deze verdovende middelen. De drie zitten nog altijd vast. Na onderzoek en een nauwe samenwerking met de Franse politie werd donderdag 11 januari ook een 17-jarige verdachte aangehouden in Frankrijk. Hij zit inmiddels vast in Nederland.