advertentie
  • Vlaardingen
  • dossier pleegmeisje

Vlaardings pleegmeisje (10) zou al maanden niet naar school gaan, auto weggesleept na vernieling

Het pleegmeisje uit Vlaardingen zou volgens de Telegraaf sinds december niet meer naar school gaan. Ondertussen groeit het ongeloof, maar ook de boosheid. Nadat de ruiten zijn ingegooid werd het huis dichtgemaakt met stalen platen. Toen werd de auto doelwit van vernielingen, deze is vervolgens door de politie weggesleept.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 05 juni 2024 13:41

Gerda Frankenhuis, verslaggever van de Telegraaf, bracht het nieuws dat het kind niet naar school ging. “Er werd uiteindelijk bepaald dat het beter was om niet naar school te gaan omdat ze wildvreemden aanklampte. Ze waren bang dat ze de verkeerde tegen zou komen.” Ondertussen heeft Joost Eerdmans (JA21) een Kamerdebat aangevraagd met de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Volksgezondheid.

De Schiedamse raad sprak kort over de situatie, op initiatief van raadslid Annebeth Wilton. “Hoevaak moeten de meest kwetsbaren zonder resultaat roepen om hulp bij VeiligThuis?” Andere raadsleden waren terughoudender en willen de onderzoeken afwachten. “Een onderzoek in een dergelijke situatie duurt gemiddeld één of twee jaar”, zegt Wilton daarop. “Dus hartstikke slim dat we het afwachten, want dan zijn wij niet meer verantwoordelijk. Het duurt allemaal veel te lang!”

De Vlaardingse gemeenteraad vergadert donderdagavond. Er zijn geen tekenen dat daar gesproken zal worden over de situatie van het pleegmeisje of over de jeugdzorg in het algemeen. Op dit moment ligt het meisje nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, al is ze buiten direct levensgevaar.